eet uw voedsel als uw medicijnen, anders moet u medicijnen eten als uw voedsel

Hi, ik ben Annette en ik wil graag iets met jullie delen in de hoop dat er tenminste 1 iemand zich net zo verlost gaat voelen van fybromyalgie als ik.

 

Ik kan mij bijna niet meer herinneren echt fit en vol energie te zijn geweest. Als kind had ik nergens last van, maar tijdens de puberteit veranderde dat.

Futloos, energieloos, slecht concentreren. Met ups en downs heb ik daar mee leren leven en proberen te accepteren dat dit is wie ik ben. 

Toch was dat accepteren lastig. Soms werd alles mij zo teveel, was mijn bloed zo vaak onderzocht (en keer op keer perfect), dat mij duidelijk werd gemaakt dat het wel psychisch moest zijn. 

Jaren van regelmatig naar een psycholoog, burnout en depressies volgden. Maar tijdens al die sessies had ik heel diep van binnen het gevoel dat ik helemaal niet depressief was, integendeel: ik ben een erg positief en gelukkig mens. Iets in mijn lichaam veroorzaakte dat ik mij zo voelde.

Uiteindelijk ben ik me gaan richten op voeding. Alleen, waar moet je dan beginnen??

De één zegt dit, de ander dat...wat is nu wel en niet goed voor je?

Uit bloedonderzoek kwam geen enkel tekort naar voren. Uitproberen en expirimenteren werd het dus. Geen brood, wel brood, geen koolhydraten, wel koolhydraten, nog wat yoga, meditatie en spirituele ontwikkeling tussendoor...Niets hielp om de balans in mijzelf te vinden. 

Een aantal jaren geleden werd mijn lijf echt zwakker en kreeg ik steeds meer pijn. Maar van die vage klachten, ken je dat? Ik had een abonnement op de huisarts.

Uiteindelijk werd het zo erg dat ik moest stoppen met mijn schoonheidssalon en bestond het leven uit continu afwegen wat ik die dag wel kon of niet.

's Ochtends stofzuigen? Dan 's middags slapen. Visite? Dan daarvoor rusten. De hele dag luisteren naar je onvoorspelbare lijf dat mij aan alle kanten in de steek liet. (en voor iemand met adhd -ik- is dat echt een hel, mijn hoofd raasde immers maar door alleen kon ik nu de energie niet kwijt)

Doorgestuurd (eindelijk) naar de reumatoloog. De diagnose fybromyalgie was redelijk snel gesteld. 

Ontzettend blij dat er nu eindelijk een label hing aan wat ik ervaarde. Ontzettend teleurgesteld omdat er niets aan te doen was.

Het advies werd: deel je leven anders in. 

Na een jaar op de rustigste stand te hebben geleefd, lukte het weer om 2 dagen in de week de schoonheidssalon op te starten. Nog steeds met een flinke rem op alles en altijd pijn. 

Aan de pijn raakte ik gewend, al was het regelmatig niet te harden, maar ik had geen keus. Het futloze, energieloze lijf wende nooit. Al sliep ik 12 uur, na 10 minuten wilde ik het liefst weer mijn bed in. Onze heerlijke hoekbank was mijn beste vriend.

Eind april dit jaar (2018) kwam er een fybro-aanval als nooit tevoren en die ging niet weg. Ik sleepte me door de dagen en door het werk in de salon heen. Regelmatig ging ik kotsmisselijk van pijn en moeheid door tot ik letterlijk omviel. Dit ging niet meer! Ik zou weer moeten stoppen met mijn werk. De reumatoloog had gezegd dat als het te erg werd ik een prednisonkuur zou kunnen overwegen. Ik voelde dat ik weinig keus meer had. Wat kon ik nu nog meer doen aan mijn voeding, mijn manier van leven...ik wist het niet meer.

Op een avond, toen ik net besloten had te stoppen met de salon en me al een beetje had neergelegd bij een leven met beperkingen, appte mijn vader mij een filmpje.

Op youtube keek hij naar het verhaal van een man die al 30 jaar leed aan fybromyalgie en daar binnen een week vanaf was. Ik lachte wat, want oh oh hoe vaak had ik al van alles geprobeerd en kreeg ik lieve en goedbedoelde adviezen van wat goed voor mij zou zijn.

Toch keek ik het filmpje en iets in mij zei: doe dit maar. Het kost je hooguit 50 euro en je weet maar nooit. 

Het is dus zo dat deze man zijn leven qua voeding heeft omgegooid. Hij kocht een sapcentrifuge voor 50 euro, ging dus juicen en was met 4 dagen van zijn pijn af!!! Te simpel toch??

Ik heb het apparaat gekocht, heb gedaan wat deze man zei en echt....de 3e dag trok ALLE PIJN UIT MIJN LIJF!!!

De 4e dag geen pijn, evenals de 5e de 6e dag en de 8e dag appte ik mijn vader om te zeggen dat ik nog steeds geen pijn had. En de pijn bleef weg. En de energie kwam terug. B I Z A R!!!!

so far so good

Het is nu 3 maanden verder en ik ben nog steeds pijnvrij. Tussendoor ben ik 2 weken in Spanje op vakantie geweest, zonder mijn o zo geliefde sapcentrifuge. Na 4 dagen kwamen de pijnen licht terug. Ook het energieniveau daalde weer iets. Thuisgekomen ben ik uiteraard direct weer begonnen met juicen en binnen 2 dagen verdwenen de pijnen en kwam ook de energie weer terug.

 

Wat ik graag heel duidelijk wil maken is dat dit voor MIJ hielp! Ik heb hier geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en beweer ook niet dat dit genezend o.i.d. zou zijn. Ik ben 5 kilo afgevallen, maar volg absoluut geen dieet. Ik wilde mijn lichaam 'zo schoon' mogelijk krijgen met deze detox.

 

Dit is wat ik heb gedaan:

1. filmpje gekeken

2. sapcentrifuge gekocht

3. heel veel groente en fruit gekocht

 4. tijdens de eerste week geen druppel alcohol (dit heb ik overigens 8 weken         volgehouden gewoon omdat ik daar zin in had)

5. 3 x per dag 250 ml juice genomen (5 dagen lang)

6. tussendoor: gekookt ei, avocado, noten, salade, ongezoete gedroogde                cranberries, stukje vlees zoals rosbief, biefstuk of kip en gekookte groenten 

7. alles met suiker en/of toevoegingen vermeden

 

Zie ook mijn filmpje. Hierin vertel ik precies hoe het werkt.

 

Na deze week, die mij ontzettend goed deed, sapte ik alleen als ontbijt en als lunch. 's Avonds at ik weer gewoon mee, maar dan met minimaal aardappeltjes, volkoren rijst of pasta. Wel veel groente en salade en wat vlees.

Honger heb ik niet gehad.

 

Je moet dit wel blijven doen, in ieder geval 30 dagen. Het vraagt wat doorzettingsvermogen. Een zak chips pakken is makkelijker, dat geef ik toe. Maar een leven met pijn vraagt veel meer. 

 

Ik bak al heel lang mijn eigen brood en sinds kort doe ik dit met meel van www.noets.nl

Supermakkelijk en bijzonder voedzaam.

 

Ook ben ik inmiddels begonnen met het nemen van vit B12. Dit heb ik besteld via www.vitamineb12nu.nl (powerpakket) Ik merkte zeer duidelijk dat dit nog meer een boost aan mijn eneregielevel gaf. Mocht je b12 willen nemen, laat je dan goed voorlichten. Lees ook wat symptonen van een tekort zijn. Ik herkende mij vooral in het wattige gevoel van de voetzolen. Sinds ik B12 neem, heb ik hier totaal geen last meer van. Bo Baden van bovenstaande site is zeer kundig en je kunt hem hieover contacten. Lees vooral de ervaringen van mensen die vitB12 zijn gaan gebruiken.

(inmiddels ben ik ruim een jaar verder en na 3 maanden B12 slikken waren de klachten verdwenen. ik slik nu geen B12 meer en de klachten -oa het gevoel alsof je op watten loopt- zijn nooit meer teruggekomen. Ik houd mijn fybro volledig onder controle met voeding)

Verder probeer ik zoveel mogelijk voedingsmiddelen te eten van het lijstje waarvan je hieronder een foto ziet.

 

Het andere eten is een nieuwe manier van eten geworden. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis of niets meer mag. Het is TENSLOTTE GEEN DIEET! Ik heb alleen maar mijzelf er mee als ik taart eet, chips of andere vulling (want voeding noem ik dat niet) Ik ontdek steeds meer wat goed is voor mijn lijf en hoe ik fit blijf.

 

Het meest fantastische aan dit hele verhaal vind ik eigenlijk nog wel dat ik het weer aandurfde om meer dagen in de salon te gaan werken. Ik hoef het niet meer met veel plannen in te delen, maar gewoon werken zonder na te hoeven denken of ik het de volgende dag nog wel red. 

Van deze voedingsstoffen is aangetoond dat zij een positieve uitwerking hebben op onze lichamelijke gezondheid.

Wat ik laat zien is een voorbeeld van wat ik lekker vind. Probeer gewoon van alles en maak je eigen superdrank!

de man die mijn leven veranderde!