Omdat er veel vraag is naar recepten voor de Juicer: onderaan deze page staan ze hoor!

En weer terug! Na 5 zonnige weken weer terug in Holanda. Ook helemaal prima hoor. De afwisseling tussen Spanje en Nederland bevalt mij zeer goed. 

In mijn leven vóór de Juice, voelde Spanje als een noodzaak. Mijn lijf deed het zeer goed in de Spaanse zon. Even verlichting van de pijnen. Veel mensen met reuma, artritis, artrose etc gaan beter aan de Spaanse Costa's. Maar sinds de Juice kun je mij op de Noordpool neerzetten, zolang ik mijn sapjes drink, heb ik geen pijn.

Spanje houden we er overigens wel gewoon in, hoor...de easy way of living zou ik niet meer willen missen!

Mee in de koffer.

Omdat ik natuurlijk geen enkel risico meer wil lopen op de terugkomst van de fybro-pijnen, gaat de juicer mee. Ik heb een kleiner handzaam formaat wat zo hup mee de koffer in gaat. 

Volop groente en fruit is verkrijgbaar in Spanje. 't Smaakt net ff lekkerder, voller van smaak. Dus elke ochtend braaf aan de sap.

Er is geen recept.

Er zijn inmiddels een boel mensen aan het juicen geslagen: 👍 helemaal top!! Maar ik krijg nog vaak de vraag of ik wat recepten heb voor de sapjes.

Er zijn geen vaste recepten. Behalve zoveel mogelijk groente en niet teveel fruit.

Toch zal ik mijn basis-'recept' met jullie delen, zodat je kunt opstarten:

 

spinazie-komkommer-courgette-spitskool-rodekool-wortel-tomaat-druiven-appel-peterselie

en dan varieren we met af en toe een banaan of kiwi of (ontdooide) rode vruchten er met de staafmixer door heen te mixen

 

Maarrrrr....inmiddels hoor ik ook van anderen wat zij er door heen gooien:

 

broccoli-bloemkool-pepertje (heel stoer!)-bleekselderij-gember-paprika-sinaasappel-limoen (zonder schil uiteraard)-witte kool-chinesekool-koolsla

 

Dussss....varieer en probeer! En geniet van je sapjes en voel wat het voor je doet. Het heeft mij meer energie, minder kilo's en GEEN PIJN meer opgeleverd.